Zrobiłam domowy kisiel.
Jest naturalny i po prostu pyszny.
Szybko zapomnisz o tym kupnym, pełnym chemii kisielu.
Taki kisiel możesz robić z jakimi tylko chcesz owocami.
Ja zrobiłam akurat z jabłkiem i cynamonem.
Jak zrobić domowy kisiel jabłkowo-cynamonowy?
– obrałam jedno jabłko i pokroiłam na małe kawałeczki
– pokrojone jabłko zalałam wodą (około pół litra) i zagotowałam
– dodałam cynamonu – tyle ile chciałam 🙂
– w oddzielnej szklance rozpuściłam mąkę ziemniaczaną (3-4 łyżeczki) w chłodnej wodzie (około ćwiartki szklanki)
– do gotującej się wody z jabłkiem i cynamonem wlałam rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną i mieszałam jeszcze chwilę
Im więcej dasz mąki ziemniaczanej, tym kisiel będzie bardziej gęsty
Smacznego!
Kisiel domowej roboty to super pomysł. Muszę wypróbować Twój przepis 🙂
Polecam i życzę smacznego 🙂